Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Premi trajectòria Premi trajectòria. Zacarías M. de la Riva

Premi trajectòria. Zacarías M. de la Riva

Zacarías Martínez de la Riva
(Barcelona, 1972)

Música, mestre! Aquest any, el Premi Trajectòria Animac 2018 va dedicat a un orfebre de la temàtica protagonista de la present edició de la Mostra: el compositor musical Zacarías Martínez de la Riva. La seva exemplar trajectòria trenca el mite de que tota carrera artística ve per vocació o és quelcom innat. En tot cas, és tot un exemple de que cadascú sempre pot forjar-se un nou camí. I és que a diferència d’altres compositors, De la Riva apuntava cap a enginyer de telecomunicacions, però per tombs de la vida va acabar a Boston, on va cursar un doble grau en Composició i Banda Sonora al Berklee College of Music.
De la Riva sempre ha tingut una predilecció especial pel cinema de gènere i el mitjà animat. L’any 2004 escriu la partitura del primer curtmetratge de Tadeo Jones, dirigit per Enrique Gato i guanyador del Goya. A partir de l’any 2006, inicia una sèrie de fructíferes col·laboracions: amb el productor Elías Querejeta per tal de musicar els seus documentals, i amb els directors del gènere Carles Torrens, Manuel Carballo i Gabe Ibáñez –amb qui seguirà treballant frec a frec en múltiples projectes.
Els llargmetratges d’animació Floquet de Neu (2011) i Un gallo con muchos huevos (2015)  compten amb les seves músiques, però De la Riva és una peça indispensable de la franquícia de Tadeo Jones, per a la qual ha composat la banda sonora dels seus dos llargmetratges Las Aventuras de Tadeo Jones (2012) i Tadeo Jones 2: El Secreto del Rey Midas (2017), així com de multipremiats curtmetratges.
Amb desenes de premis i nominacions a les seves espatlles, De la Riva destaca pel seu estil clàssic, sofisticat, versàtil i sense por a l’experimentació formal i tímbrica. I encara li espera un futur més brillant que mai.

 

 


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325