Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Premi honorífic Normand Roger. Premi honorífic

Normand Roger. Premi honorífic

NORMAND ROGER
El compositor que sembrava emocionsNormand Roger

Quan la música et dóna la mà, suaument, però estirant-te amb tanta força que ja no et pots deixar anar, fent-te trotar, fer tombarelles i, en definitiva, fent-te sentir una gran emoció, segurament estàs escoltant una banda sonora composada per Normand Roger.
A la pantalla la música acompanya, puntua i complementa. Explica, anticipa i sorprèn. De vegades, la música garanteix que no oblidis mai un pla, una escena, una seqüència. El camí en bicicleta de la filla que desitja el retorn del seu pare anirà unit per sempre més a la seva música a Father and Daughter, multiplicant tota la melangia i tot l’enyor. La imaginació salvatge de l’infant a The Boy Who Saw the Iceberg és un treball subtil en la música que també pot fer créixer el personatge. A Crac!, un curt dirigit per Frédéric Back, Roger ens submergeix en els sons pregons del Quebec, en una banda sonora treballada amb autèntics músics folk, que es van aprendre les partitures de memòria, sense saber llegir música. En un altre curt monumental del mateix realitzador, la música és com un riu cabalós que emet un gran cant a la fragilitat i a la bellesa del nostre medi natural.
Roger composa per violins o per al més estrany dels instruments, eixampla la pantalla i li dóna textura, sempre a la recerca d’un so únic, memorable, indeleblement fos al record del film. “Un cop associes una música a una escena en una pel·lícula, no es tracta ja només de la música, es tracta de la impressió. i de l’emoció que crees” afirma el compositor.
Nascut a Mont-real, Normand Roger va iniciar la seva carrera com a músic independent l’any 1971. Des d’aleshores ha creat més de 200 bandes sonores i ha treballat amb els millors animadors independents del món, com Frédéric Back, Aleksandr Petrov, Paul Driessen, Caroline Leaf, Michaël Dudok de Wit, Regina Pessoa o Co Hoedeman, entre altres, dins i fora del National Film Board del Canadà.
Les 13 nominacions als premis Oscar® i les 6 estatuetes guanyades amb la seva música són només un indicador del seu talent, que tot i que no s’ha dedicat només a l’animació, sí que aquest ha estat l’àmbit en el qual ha assolit un major reconeixement.
El seu recorregut professional, llarg i fructífer, tot i que invisible per a molts, és com el del protagonista de The Man Who Planted Trees, el qual es va passar la vida plantant arbres, convertint erms en boscos espectaculars, plens de vida.
Per Animac és un honor lliurar en aquesta edició el Premi Honorífic Animac 2018 al compositor i dissenyador de so canadenc Normand Roger, el qual, a més, ens visita juntament amb la seva esposa, la gran productora d’animació Marcy Page.

 

 

Carolina López


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325