Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Qui és qui Zacarías Martínez de la Riva

Zacarías Martínez de la Riva

Barcelona, 1972

ZACARIAS.jpgAquest any, el Premi Trajectòria Animac 2018 va dedicat a un orfebre de la temàtica protagonista de la present edició de la Mostra: el compositor musical Zacarías Martínez de la Riva. La seva exemplar trajectòria trenca el mite de que tota carrera artística ve per vocació o és quelcom innat. En tot cas, és tot un exemple de que un sempre pot forjar-se un nou camí. I és que a diferencia d’altres compositors, De la Riva apuntava cap a enginyer de telecomunicacions, però per tombs de la vida va acabar a Boston, on va cursar un doble grau en Composició i Banda Sonora al Berklee College of Music.

De la Riva sempre ha tingut una predilecció especial pel cinema de gènere i el mitjà animat. L’any 2004 escriu la partitura del primer curtmetratge de Tadeo Jones, dirigit per Enrique Gato i guanyador del Goya. A partir de l’any 2006, inicia una sèrie de fructíferes col·laboracions: amb el productor Elías Querejeta per musicar els seus documentals, i amb els directors de gènere Carles Torrens, Manuel Carballo, i Gabe Ibáñez – amb qui seguirà treballant frec a frec en múltiples projectes.

Els llargmetratges d’animació “Floquet de Neu” (2011) i “Un Gallo con Muchos Huevos” (2015)  compten amb les seves músiques, però De la Riva és una peça indispensable de la franquícia de Tadeo Jones, on ha composat la banda sonora dels seus dos llargmetratges “Las Aventuras de Tadeo Jones” (2012), i “Tadeo Jones 2: El Secreto del Rey Midas” (2017), així com dels multipremiats curtmetratges.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325